torsdag 12 juli 2012

En bit in på skördesäsongen

Känslan när man går ut i trädgården och plockar lite av varje är fantastisk. Det jobb och den tid man lagt ner glöms liksom bort och smaken på nyplockade hemmaodlade ätbara tingestar går ju inte att jämföra med köpegrönt.
Det har varit många små jordgubbstjuvar i landet i år, men jag har varit snäll och låtit dem äta någorlunda fritt. Även sockerärtsplantorna är välbesökta men bästa skörden är än så länge i barnens land så där är det jag som tjuvar. Idag bad jag småodlarna att plocka en bunke med sockerärtor till middagen. Efter en stund kom Lucas in och sa:
-Mamma, det blev inga sockerärter. Vi gjorde en sallad istället.
Den bestod av väldigt mycket persilja, gräslök, oregano och faktiskt en hel del krispiga ärtskidor i botten. Max hade stannat kvar på trappan knaprandes på morotsblast och när en förståndig storebror tog ifrån honom "kaninmaten" blev resultatet att lillherren bröt ihop fullständigt!

Häromdagen köpte jag en glassmaskin. Jag har aldrig haft någon och var väldigt spänd på att testa, men jag förstod snabbt att det var rätt viktigt att låta skålen frysa tillräckligt länge innan användning. Det blev iallafall både sorbet (bilden), yoghurt- och gräddglass med jordgubbssmak och en kraftig chokladglass som testkörningar. Resultaten blev som jag hade önskat, jag är helnöjd och troligen lär det bli många olika spännande varianter framöver.

*Otroligt skön tystnad när en protesterande treårig småkotte slutar sitt halvtimmeslånga illetjut.*

.

1 kommentar:

  1. Så gott det lät med glassen! Ser jag fram emot att smaka!
    Här har en lika ilsken Indra visat att hon kan skrika, igår på Ikea av alla väl valda ställen...

    SvaraRadera