måndag 25 juni 2012

Milstolpar i småbarnsträsket

Så kom då ytterligare en milstolpe för oss här på torpet. Idag skruvade vi bort barnlåsen på skåpen under diskbänken och porslinsskåpet. Hoppas inte att det klirras några skålar eller pajformar för då åker låset upp igen. Men en stor fördel blir att det går att skicka de av naturen hjälpsamma barnen att slänga lämpliga saker i soporna och jag håller tummarna för att det håller sig till just lämpliga saker.

Nästa milstolpe blir troligen att släppa ut det lilla energiknippet utan så täta tillsynskontroller och hårda förhållningsregler. Men det lär nog dröja, kanske ända till nästa sommar.

På tal om att vara ute så har det regnat hela dagen och jag kontrollerade i bruksanvisningen till mina barn att där står ju klart och tydligt med stora bokstäver: FÖR UTOMHUSBRUK! En dag inomhus, på grund av att mamman inte ville blåsa bort och bli bortspolad av det ihållande regnet, gör att barnen fullständigt klättrar på väggarna och tetas med varandra så fort tillfälle ges. En ny film (från min hemliga gömma för trista dagar) lyckades dock hålla dem stillasittandes och icke-kivandes en liten stund. Nu sitter jag här med dåligt samvete. Vad då regn? - det finns ju regnkläder. Ja det gör det, så imorgon blir det andra bullar.

*Förträfflig tystnad när det serverades kycklingburgare, med Lucas egenodlade sallad i, till middag.*

.

1 kommentar:

  1. annika70.petersen@gmail.com26 juni 2012 kl. 05:25

    Du skriver så underbart härliga beskrivningar, jag skrattar 0524 en tisdagsmorgon..... <3 U

    SvaraRadera