måndag 3 september 2012

Det krispigaste som finns?

Idag var det nästan lite sommarkänsla ute igen. Iallafall tyckte barnen det och önskade sig vattenspridarbad, men jag lyckades hålla det vid att de fick springa utan kläder. Det verkar som att det är det bästa som finns när man är liten. Kläderna åkte av lika snabbt som vanligt och vid kvällsingången fick det bli storrengöring i duschen eftersom sandlådan inte längre har torr sand utan höstblöt sådan som gör barnben alldeles mörkbrunt impregnerade.
Jag passade på att plocka upp rödlöken från landet, en hade redan gått i blom så det var hög tid för skörd. Jag kom på den eminenta idén om en rödlöksfläta. Varför inte, det finns ju vitlöksflätor? Är rätt nöjd med resultatet och njuter fortfarande av krispigheten i blasten, det är nåt visst med det.

Imorgon blir det födelsedagskalas. Max fyller tre år och storebror slog helt själv, med stor koncentration och noggrant utvalt papper och snöre, in en present till sin älskade lillebror. Den rosa tårtan får vänta till helgen, imorgon blir det smarriga födelsedagsbakelser istället.

*Gemytlig tystnad att hänga upp ballonger och serpentiner.*

.

1 kommentar: