torsdag 15 augusti 2013

Dags att skörda årets nyhet

Nytt för i år i trädgårdslandet är som nämnts tidigare - rödbeta.

Men vad gör man med rödbetor om man inte vill ha dem inlagda?
och inte vill ha dem ugnsstekta?
och inte vill ha dem i coleslaw?
och inte vill ha dem förvällda och därefter stekta och toppade med ättika o sirap?

Lucas sådde röda betor i sitt land och vill så gärna äta dem, men eftersom vi redan har testat alla ovanstående varianter så måste jag gnugga inspirationsknölarna eller kanske vore det enklare att söka på nätet. Den sista av ovanstående tillagning innehöll även vitkål och den kombinationen kan jag verkligen rekommendera. Vi vuxna tyckte att det var jättegott.

Nästa test som jag har lovat är att vi ska riva rödbetor i en över-natten-jäst bröddeg. Det kommer att bli färgglada frukostfrallor och förhoppningsvis ett sätt att använda betorna.

Kanske skulle funka att riva i köttfärssås också? Ja, det kan vi ju pröva framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar