torsdag 3 september 2015

Godnattsaga

De där godnattsagorna blir inte av varje kväll eftersom tv:n ofta lockar med något bra den där sista halvtimmen innan läggdags. Men ungefär en kväll i veckan väljer storebror en mysstund med läsning. Vi har det sista taget läst en faktabilbok som handlar om en massa olika modeller som skapats under hundra år. Ikväll var dock önskemålet att läsa från den mycket välbläddrade "Traktorer från hela världen". Under tiden jag läste tänkte jag på en del annat, bland annat om det finns någon annan där ute i världen som också läser den här typen av kvällslektyr för sin 8-åring. Här kommer några meningar från kvällens läsning (och jag ska tillägga att det är liknande meningar som följer en efter en texterna igenom):

"Motorns kapacitet var 1901 kubik-cm och det faktum att den var utrustad med elektrisk startmotor, samt tändstiftsassistans vid start i kall väderlek, var något som framhävdes i reklamen som några av dess viktigaste egenskaper."

"Standardspecifikationen innehöll en fyrväxlad låda, även om senare versioner av 25R gick att få med en alternativ femväxlad låda."

"Båda modellerna var baserade på föregångaren modell MH 12-20 och ärvde de litet mer rätvinkliga linjerna från de Wallistraktorer som Massey-Harris hade tagit över från J.I. Case Plow Works Co 1927."

"Den snabbare motorhastigheten rekommenderades enbart för remdrivning, vilket är skälet till varför  Twin Power Pacemaker i säljbroschyrerna beskrevs som en treskärig traktor med fyrskäriga prestanda vid remmen."


Det är underbart att detta lockar med tanke på att det är hur många sidor som helst i de båda faktaböckerna och att jag inte är den som gillar att läsa samma om och om igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar