torsdag 11 december 2014

Lite för sent och sen lite före

Idag, 11 december, kom L på den strålande idén att göra en egen adventskalender. Halv sju var klockan när papper, sax och pennor åkte fram. Lillbrorsan var med på tåget och så tillverkades varsin kalender. Luckorna har alla de möjliga former och innehåller allt från ditklistrade detaljer från reklamblad till egenhändigt ritade julfigurer, allmän färgläggning och ord såsom PUS och KRAM. Väl färdiga var det en väldig lycka när de fick öppna 11 luckor samma dag! . . .och den minsta luringen har dessutom gjort en lucka till den 25:e så han har en kvar när storebrorsans är färdigöppnade.

Lite före eller egentligen bara förberedelser. Tänkte göra knäckklubbor i helgen så nu har jag rullat 24 små små strutar av bakplåtspapper och tillverkat en hållare av en skokartong. Köpte träspatlar (sådana som läkare håller ner din tunga med för att kolla i halsen), delade de på mitten med sekatören och tänkte använda som klubbpinnar. Därmed är allt förberett, bara att koka knäcken och hälla upp.

Att fundera är ju också en typ av förberedelse. Det är bara det att jag har funderat på den där korven som skulle göras i åtskilliga månader. Men kanske blir det äntligen av i helgen. Vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar