måndag 31 augusti 2015

Nu är det snart dags igen . . .

. . . för kalas alltså! Både fredag och lördag ska det firas att sex år har gått sen tre blev fyra i vår familj. Till lördagen är önskemat och önskefika planerat men till fredagens kalas med goda grannar blir det enklaste möjliga. Ikväll har jag förberett en för mig ny tårta. Jag mixade ihop en stor sats deg och fick sen fylla på med en omgång till eftersom jag tyckte resultatet blev lite väl platt. Så nu står den där i kylskåpet och väger 1.2 kg - chokladbollstårtan.
 
 

måndag 24 augusti 2015

Läget på kattfronten

Hon är allt bra söt och ingen kan motstå hennes vädjande blick. De stora ögonen med gosa-med-mig-blicken sätter ibland tänkta gränser på spel. Barnen leker rollspel och hon får vara med som skådespelare. Keso är mest ute - slappar under busken eller jagar lämpliga byten- men när han kommer in blir även han kärleksfullt ompysslad. Än så länge har Keso och Kesella inte blivit riktiga vänner men man ser vissa framsteg och jag misstänker att de kommer att krypa ihop tillsammans på en stol i köksvärmen när vinterrusket kommer.

tisdag 18 augusti 2015

Lite tidigt kanske

Det välkända tecknet på att toaletten ropar efter dig är att benen inte vill stå riktigt stilla. Legobyggandets hänförelse lockade Max att strunta i signalerna. Jag påminde honom om att det är bättre att springa till toan nu och fortsätta bygga sen. Men svaret jag fick var givetvis att han inte alls var nödig. Han förklarade sina steppande steg med att det var en "parningsdans" men ändrade sig sedan snabbt till "dans" när han insåg vad han hade sagt. Ja ja, men jag håller fortfarande fast vid att djur- och naturfilmer är trevliga familjeprogram.

måndag 17 augusti 2015

Den ena eran efter den andra

För nästan två månader sen avslutades den ena eran. Sista dagislämningen och -hämtningen genomfördes. Ett sommarlov tog vid och idag startade den nya eran. Båda barnen lämnades vid skolbussen och sedermera kom de även hem med skjutsen på eftermiddagen. Dagen föregicks inte av mardrömmar eller krävde några marmeladsmörgåsar. (Tänker på mitt inlägg för två år sedan, tryck på länken nedanför texten). Barnen var glada och nöjda efter första skoldagen så det bådar gott inför höstterminen. Nu rullar de vanliga vardagsrutinerna igång igen, dock med några små skillnader: dubbelt så många gympapåsar ska packas och tas med på rätt dag, dubbelt så många frukter ska väljas inför morgondagen och dubbelt så många biblioteksböcker ska med (dessutom i rätt väska).

http://underbaratystnad.blogspot.se/2013/08/mardrommar-och-marmeladsmorgas.html

torsdag 13 augusti 2015

Skandal och sandängel

Ja det känns i alla fall som en stor skandal. Idag, den 13 augusti, genomfördes första strandhänget för denna säsong. Vid sommarens första värmebölja hade vi rejäla skrapsårsskador som jag inte ville utsätta för allt-som finns-vid-och-i-sjön-kontaminering. Sen har det varit härliga hit- och ditbjudningar, cykelturer och några kortare semestertripper som gjort att vattenspridaren har gått het istället. Dessutom så har ju inte vädret haft så väldigt många extra ljusa stunder.

Jag och barnen körde glada i hågen till en närliggande strand och fick som extra bonus ha den för oss själva stora delar av tiden. Några andra kom och gick, kom och gick, kom och gick. Barnen badade glatt och jag med (fast inte lika glatt och bara upp till midjan). Sen blev det mycket strandkantslek, sandbyggeri och stenförflyttningar medan jag kunde njuta av tiden med lyckliga barn, vattnets närhet och att bara vara.

 

tisdag 11 augusti 2015

Dagen B

Barndomsvän på besök - härligt. Saknar dig redan.

Badhusbesök - kul. Barnen var mer under vattnet än ovanför.

Bajsolycka i bassängen - mindre kul. (Tur att vi slapp se eländet.)

Burger King - nöjda och mätta barn.

Bloggen - jag ska försöka bättra mig hädanefter.

söndag 9 augusti 2015

Fyra nya ben i stugan

För två veckor sen hämtade vi en ny liten musjägare. Vår Keso (den andra katten) är fortfarande inte helt förtjust i denna konkurrent. Han fräser åt henne och gör några enstaka boxningsutfall också. Den nya damen söker kontakt och är mycket nyfiken på honom. Egentligen är han likaså men kan ändå inte låta bli att visa vem som bestämmer på dessa jaktmarker. Ja ja, det har bara gått två veckor så jag hoppas att deras vänskap förbättras inom kort. Förresten - för er som inte vet - så heter hon Kesella.