tisdag 19 maj 2015

Tackbrev!

Brevet från 5½-åringen till pappa säger allt och jag får aldrig nog av att läsa barnens tidiga egenhändigt skrivna texter.

Ledig torsdag i maj!!

Våren är extra härlig med dess insprängda helgdagar. Just denna torsdag började tydligen med att barnen lekte katt på ovanvåningen. Lilleman kom efter en stund ner dekorerad med tusch för att likna vår katt Keso. En svart tuschpenna hade fått agera ansiktsfärg, hand- och fotfärg. Tyvärr är det inte lika lätt att tvätta bort som att rita dit. Mitt lugna jag meddelade att han nästa gång istället kan be mig måla med en mer ändåmålsriktig färg. På eftermiddagen var M och jag hemma själva och redan då var det dags för önskemål om utsmyckning. Här kommer resultatet i form av Spiderman (och under det röda syns lite svart Keso-färg i pannan och på näsan).

Härlig inställning!

Vid varje liten bjudning vi ställer till med är barnen inte sena på att erbjuda sig att fixa efterrätt. Lucas har gjort rätt många slags pajer och så var förslaget även denna gång. Han ville göra en äppelpaj som han hade gjort en gång innan men förklarade med inlevelse att han ville ha ett rutnät som lock denna gång. Jag lovade honom att hjälpa till med locket eftersom jag kände att det var ett lite väl avancerat moment för minibagaren. Pajen, en riktig "Farmor Anka-Paj", från Leilas bakbok blev fantastiskt fin och givetvis god också. Jag är så nöjd över mitt inköp av en hög vågig pajform med lös platta i botten. Det ser så fint ut att servera pajen utan form.

Det blir bara bättre och bättre!!

För några helger sedan testade jag och Jenni några nya drinkar.
Fram med stavmixern.
Först blev det en med frusen mango, ananasjuice och rom. Kunde inte bli bättre. Som en riktigt kall smarrig smoothie. Underbar.
Sen blev det en med färska jordgubbar, Schweppes Strawberry Daiquiri och rom. Jordgubbssmaken var gudomlig.