lördag 31 januari 2015

Nu är det jul igen, känns det som iallafall!!

Nu står den här äntligen! Välkommen kära nya hushållsassistent.
Det blev ett stort hål i plånboken men jag hoppas att kvaliteten är lika bra som dess företrädares. Min gamla ärvda Kenwood chef har fått en ny konkurrent i form av Kenwood Major Titanium. Det som skiljer är väl i stort sett bara de där 40-50 åren och att skålen har större volym. Nu väntar alla nydiskade delar i diskhyllan till morgondagen då jag bara måste testa min nya ögonsten och hjälpreda.

tisdag 27 januari 2015

Veckans dos av syskonkärlek

Det är inte alltid på topp med just syskonkärleken men det är väl bara så det är. Idag värmde det till lite extra när storebror kom ner och berättade att han hade gjort en skattjakt. Han poängterade att den bara var för lillebror eftersom mamma redan har så mycket av det som var själva skatten. Max fick lösa korsordet och fick fram lösenordet (efter bara någon ynka liten justering): "Skohyla". Där fann hann ett kuvert med två femmor och en krona i, men när detta uppdagades så förklarade Lucas att han visst hade råkat lägga i en femma för mycket. Som tur var nöjde sig skattletaren, utan protester, med sex kronor och mitt mammahjärta värmdes upp ännu lite extra.
 
 

tisdag 13 januari 2015

Lång väntan

Ja, det kan det bli om man inte åker och köper sig det man länge tänkt att man skulle vilja ha. Men nu är den äntligen köpt. BAGUETTEPLÅTEN. Resultatet blev superbra vid premiärbaket av mina surdegsbaguetter. Lyxkänslan förstärktes av det prickiga mönstret på undersidan - precis som de köpta har! Här en bild från början av sista jäsningen.

Julkul

Det blev fler ansiktsmålningar under jullovet. Även grannbarnen uppskattade Braxens julklapp. Det har blivit en blandad kompott av barnansikten. Dracula, häxa, kanin, ninja turtles, vampyr, kamouflage, skelett, drake m.fl. Kul att måla och väääldigt uppskattat.
Här är två bilder på mina egna skönheter.
 

Lägg ägg

Kommer hem. Kycklingen som skulle under-skinnet-fyllas är inte tinad. Ena barnet önskar broccolisoppa fast de haft det på dagis. Andra barnet vill helst bara ha klyftpotatis. Matkasserecept från förra veckan finns kvar och jag beslutar mig för att göra ugnspannkaka, den lyxiga varianten med bacon, rivet äpple och riven jordärtskocka i. Bestämmer mig för att ha i bacon trots att jag redan kan visualisera protesterna men jag kommer fram till att jag tar den diskussionen när det blir dags - typ, ja just det ja, det glömde jag. Skalar, river, vispar och blandar. Huttar in i ugnen. Ställer klockan och när det är två minuter kvar går det upp ett Liljeholmens. ÄGGEN!!!! Jag har glömt att ha i äggen. Den viktigaste ingrediensen. Vad blir detta nu? Gratinerad vetemjölsgröt med bacon- och fruktfyllning!!! Fick steka äggen bredvid. Den nästan smakrätta men ej konsistensrätta delikatesspannkakan serverades med björnbärssylt som plåster på såren. Så kan det gå - men det var mat det med. Bättre lycka nästa gång.