söndag 30 november 2014

Favvomenyn på print

Jag bad Mr Lax, nyss fyllda fem år, att skriva ner sin favoritmat när han satt vid datorn och knappade lite annat. Underbara stavningsfel - jag njuter sååå. Så här blev menyn:

PANKAKLOR SIKRON SIRAP
 
(tolkhjälp: T låter i vissa fall likadant som K i hans språkliga värld)
 


Mossmys

Frisk luft, inspiration och barnglädje stavas helgen. Förkylningen räknar vi bort. Nu har det julgardinats, utegranats och innepyntats.
 
 

tisdag 18 november 2014

Från extas till kras

Förra helgen var lyckan total när jag och Jenni skulle spela squash. Äntligen - jag har väntat i över tio år. De fyrtiofem minuterna gick alldeles för fort, vi hade lätt kunnat spela en två eller tre timmar till. Men efter tio minuters övertid och vid ett språng framåt sa det plötsligt stopp. Aj aj aj, min vad. Jag lyckades stappla mig upp för trappan till urgulliga receptionissan som hjälpte till med både kylförband och kryckor. Bastubadandet och veckohandlingen, som var tänkt med samma trevliga sällskap som squashmatchen, fick helt enkelt skippas.

Med facit i hand vet jag att det är en bristning i vadmuskeln, att det gör ont i händerna att hoppa på kryckor och att det går att sova med benet på en tvättkorg. Lite drygt en vecka efter händelsen har jag återlämnat krycksen och kan gå med korta steg i sakta mak. Vaden och foten skiftar i både rött, lila, blått och gult - snyggt som bara den! Sjukgymnasten vill se mig ett par gånger till innan jul och jag är så tacksam för bemötandet jag har fått av henne.

Hoppas på mer extas och mindre kras snart igen!

tisdag 4 november 2014

Kosta vad det kosta vill i Kosta

 . . . eller inte riktigt. Men vi nappade på ett höstlovserbjudande från Kosta Boda Art Hotel. Ett riktigt förmånligt paketpris där övernattning, inträde till relaxen, minigolf, kvällsbuffé och frukost ingick. Barnen längtade och räknade antalet dagar det var kvar till helgen flera gånger varje dag hela veckan innan avfärd. Med facit i hand inser vi att det verkligen var en bra deal och då känns det ju extra lyckat.

Vi började med en snabb genomgång av outleten, barnen var mest intresserade av att åka rulltrapporna så några shoppingfynd blev det inte. Lillbraxen hade nog kunnat åka rulltrappa hela dagen och vara nöjd med det. Efter en snabblunch där så fortsatte vi till hotellet och dess minigolfbana. De helt oerfarna barnen gjorde goda resultat och tyckte att det var toppenkul. Sen var det dags för den blöta delen av hotellet. Poolerna imponerade på barnen, glädjen var total och glaskonsten på botten engagerade. Timme ut och timme in njöt vi allihopa.
Kvällen toppades med den fantastiska buffén. Barnen njöt av pommes, nuggets, plättar etc. och vi vuxna avnjöt förstklassig kalvfilé, oxfilé, lamm, musslor, kallskuret hjortkött, tre sorters lax och mycket annat. Kalvfilén sitter fortfarande fast på både näthinnan och smaklökarna - det var nog det bästa kött jag någonsin ätit. Inte nog med detta fanns det flera sorters bakade sötsaker till dessert.

Jag och lilla Mr L avslutade kvällen med kvällshäng i poolerna - synd för alla andra som missade dagens skönaste bad i varma poolen ute - med mörkret inpå knuten och ångan stigandes upp från vattnet. Underbart.

Söndagen fortsatte med frukost, mer bad, en liten shoppingtur och lunch. Mer än nöjda, fridfulla i sinnet och med många härliga minnen åkte vi sedan hemåt.


söndag 2 november 2014

Hela torpet jublar!!!!

Keso har fångat sin första mus. Heja heja heja!

Men även farliga vilddjur har sina gosiga stunder.