fredag 24 oktober 2014

Nyttiga lärdomar

Fredagskväll. Igen. Köttkvarnen har gått varm och malevinet är vitt. Vid sidan en diskande sambo med diskölen i ena handen.
Maleriet gick bra men en stund senare ropar mannen i badrummet. Sofie, vad ska vi göra? Jag rusar dit och ser mitt nya fina gröna nagellack vara spritt i handfatet, på golvet och på väggen. Ja, vad ska vi göra. Fram med remover och börja putsa. Jag gjorde en snabb intern jämförelse med den gången vi hade ett barnrum med ringvältat material (ingen vill veta vad). Var ska man börja??
Lagom hög av remover-ångor hinner jag inte lämna badrummet innan femåringen kommer in för stora helgduschen. Det är bara ett litet problem, ett tuggummi har gnotts in på flera ställen i håret. Jag ber en stilla bön över att håret inte är en lång flera-år-utsparad tjejfrisyr. Fram med saxen för en tillfällig lösning.

Nu hoppas jag på en lugn fortsättning av kvällen, för vad mer skulle kunna hända? Eller, ja man vet ju aldrig!

Så vad har vi lärt oss av detta?
1. Nagellacksplacering högt över handfat är ej lämpligt, speciellt inte precis vid ett eluttag som behöver användas!
2. Man ska aldrig kolla vilken färg ett tuggummi har! (Det var nämligen det som var orsaken till att det hade råkat bli inkladdat på flertalet ställen håret, även i nacken.)

måndag 20 oktober 2014

Tankat tystnad

För tillfället är det inte tyst många sekunder i taget under dygnets vakna timmar här i huset. Möjligen kan TV:n eller datorspelande tillfälligt sänka ljudproduktionen något men jag känner att tystkontot börjar sina. Igår tog jag tillfället i akt och åkte till simhallen och simmade en timme och avslutade sedan dagen med en timme i den nyfunna världen; bastun i kombination med kontinuerliga kallbad. När jag för en månad sen doppade stortån i den 12-gradiga bassängen trodde jag aldrig att jag skulle hoppa i, men ack så fel jag hade. Det är ju världens bästa grej. Igår var fjärde gången och jag ville helst inte gå därifrån. Känslan när man kommer upp från det kalla vattnet är underbar, nästan obeskrivlig, och med facit i hand måste det prövas innan man förstår tjusningen. Trevligt sällskap är naturligtvis att föredra men igår var jag helt allena och tankade mycket tystnad.

fredag 10 oktober 2014

Fredag igen

Jaha, nu har det gått en vecka till. Vart tar tiden vägen?

Jag avslutar i alla fall en sömnfattig natt och en VAB-dag med surdegsbrödbak och rödvinsslattar. Känns helt okej.

måndag 6 oktober 2014

Vi för alltid!!

Oskiljaktiga vänner!!
 
 

Mera morot!

Detta året har verkligen varit ett kanonår vad det gäller morotsskörden. Denna gång ser moroten ut som en morot ska se ut, men storleken skiljer sig något från det normala. 1025 gram! Det räckte med denna morot och två små palsternackor för att göra en fullstor rotsaksgratäng.


. . . och till sist (tror jag). Några fina formationer till; "Herr o Fru Knip" och "Den fyrbente".