fredag 22 augusti 2014

Naturens under(delar)

Fredagsfräckisen eller "Du duger som du är". Här är alla lika välkomna - oberoende av färg och form.

torsdag 21 augusti 2014

Tydliga budskap!!

I år blir det stora fina morötter och några av dem verkar ha en hälsning. Här kommer "Tummen ner" och "Jag ljuger så bra". Det kanske blir fler budskap under hösten.
 

onsdag 20 augusti 2014

250 blev det!

Vad då? Jo, pepparkakor av en halv sats deg. Ni får själva räkna ut storleken på dem, pilligheten på en skala från ett till tio och hur ont jag fick i ryggen av att stå böjd över köksbordet och assistera med 250 flyttar till plåtarna. Det sämsta (eller egentligen det bästa) är att resten av degen väntar i kylen inför utbakning en annan dag, men jag tror att jag tillfälligt ska råka försnilla barnpepparkaksmåtten!

tisdag 19 augusti 2014

Exotiska inslag en sensommardag på landet

1. Oj oj oj vad glada barnen blev när glassbilen kom förbi. Jag trodde det var en telefon som ringde men Lucas utbrast i en hög ton: -Det är GLASSBILEN!!! Det förväntar man sig inte här på landet. Den kom en gång i somras också men då tänkte jag i mitt stilla sinne att det nog var första och sista gången, men nä nä, en gång till blev det i alla fall och vi hoppas givetvis på fler gånger. På med skorna och med plånböckerna i högsta hugg sprang vi ut och shoppade. Ett plus i kanten för att vi fick plocka ihop en egen blandpåse så att allas önskemål kunde uppfyllas.

2. Max kom hem från dagis idag och var sugen på en kaka från den uppätna omgången av special-hästskor som jag hjälpte honom att göra för ett tag sen. De är tyvärr slut för länge sen men jag erbjöd honom att vi kunde baka nya. Då blev önskemålet att de skulle ha speciella former så valet föll istället på att göra en pepparkaksdeg. Det är inte varje sensommar man har en pepparkaksdeg vilandes i kylen.

Ett av barnens val!!


tisdag 12 augusti 2014

Höstprojekt

När inspirationen plötsligt flödar gäller det att börja på så pass mycket att det inte går att dra sig ur projektet. Nu ska sovrummet få sig en liten make-over. Jag har vitmålat en syrabetsad apotekardisk och ett pottskåp, nästan lyckats besluta mig i valet av nya tapeter och börjat fixa en ny sänggavel.
I många år (nästan sen vi flyttade in) har jag gått och funderat på varför de gammeldags spegeldörrarna på hela nedervåningen är överspikade med masonitskivor. Hur tänkte de som gjorde det? Var det av praktiska skäl eller var det modet som styrde? Strunt samma, men jag har tänkt för mig själv att jag en dag ska återställa dem. Som test tog jag in en lagårdsplacerad överflödig dörr och bände bort masoniten. Det som fanns bakom gjorde mig glad och nu kommer denna dörr att få bli en sänggavel istället. De andra dörrarnas återställande får ingå i den där tänjbara 10-årsplanen.
 


onsdag 6 augusti 2014

tisdag 5 augusti 2014

Tillökning på torpet


Nu är den efterlängtade hemkommen.
Välkommen Keso.
.