måndag 30 juni 2014

Nöjda!

Jag är nöjd för att jag lyckades (med bravur om jag får säga det själv) uppfylla barnens önskemål och barnen blev mer än nöjda med mitt hantverk.
Ja, det kanske kan bli munktillverkning någon mer gång på torpet.


måndag 23 juni 2014

Midsommar 2014

Det går fort, för fort. Midsommar nalkades, kom och gick.

Vi firade med goda grannar och körde klassikern: sill och potatis, jordgubbar och på kvällen grillegille.

En liten annorlunda visa efter de övriga snapsvisorna resulterade i bilderna nedan. Vi var så snygga hela bunten och kommer att leva ett bra tag extra med tanke på allt skratt. Mellan verserna skulle utstyrseln på: Kanintänder, Megaöron, Pappersmössa och Glasögon i form av snapsglas.

Jo förresten, vi klädde en midsommarstång också, sjöng och dansade, hade lottförsäljning med tillhörande vinstdragning och avslutade dagen med snigelbingo!

Det blev en kul lång dag som gick i racerfart.



söndag 8 juni 2014

Äntligen!!!!!

Premiärtur på sjön och fler lär det bli för nu har barnen fått mersmak. I fredags fick L två gösar (1.3 kg och 2.3 kg) och idag fick M en gädda (1 kg). För barnen blir ju dessa fiskar rätt stora eftersom de jämför med de småfiskar vi har metat upp vid tidigare fisketurer. Max kallar sin gädda för "gammelgäddan" och LuckyL är så stolt över sina två gösar och vill visa bilderna för alla han känner.
 
 

tisdag 3 juni 2014

Hur man gör av med en söndag!

Jag hade inför söndagen varnat för att jag var loppissugen och föreslog att vi kanske kunde ta en runda. På lördagskvällen flög tankarna iväg och jag började småplanera en överraskningsutflykt och när söndagsmorgonen kom med tuppen och de andra sömntutorna fortsatte sova så hann jag fixa både pastasallad, bröd och muffins. Så där ja, då var det bara att ge sig iväg när alla hade vaknat och klarat av frukostbestyren.

Hemlighetsfull och med en väldetaljerad karta i handen lotsade jag chauffören genom de småländska skogarna.

1. Loppisen Brottsahemmet.
Barnen köpte sig varsin såg, H fyra plaststolar (som kom till användning bara en timme senare) och jag två efterlängtade välanvända kraftiga trägafflar, en kakform, två tavelramar och några fina konjakskupor.

2. Lunch i skogen

3. Singoallas grotta
Vi hade aldrig varit där förr och visste inte vad som fanns att vänta. Först var det en lång (lite halvjobbig) väg att gå och på slutet var det nästan lite åt bergsklättringshållet. Spännande var det i alla fall och väl framme så såg det ut enligt bilderna.



4. Hultaklint
Ja, jag vet inte om vi såg så långt som man skulle kunna se, men visst var det bra utsikt.

5. Östregårds i Moheda
Sista loppis-stoppet, ja sista stoppet för dagen också. Glass åt barnen. Jippi.
Jag köpte två gamla böcker och en glasskopa. Barnen köpte 20 gamla pengar var. De tyckte att det var ett verkligt fynd eftersom de endast betalade 5:- för 20 pengar. Kanon. Så nu har vi gamla fem- och tvåöringar liggandes här lite varstans.

Så får man en söndag att försvinna.
Det blev en lyckad dag och alla var glada, nästan hela tiden iallafall. Familjen lär få fler turer med mig och mina kartor.