fredag 25 april 2014

Fritt val

Varje fredag är det boklånedag på skolan. Idag blev jag förevisad följande titlar av sjuåringen:
 
"Sagan om VASA" (skeppet, 2:a gången den lånas)
och
"
Annas pajer" (en bok om konsten att baka perfekta pajer).

Härliga val tycker jag och det lär väl bli en paj eller två närmsta veckorna.


.

onsdag 23 april 2014

Surprise

Imorgon stundar överraskningseftermiddagsaktivitet. Det är ett långt ord och för barnen känns väntan evigt lång. Inget märkvärdigt väntar, men jag vet att det kommer bli jubel när resmålet avslöjas.

Ja, jag längtar faktiskt också men jag vet att ingen väntan är evigt lång. Det säger bara poff så är det en ny dag, poff igen så är det lunch och poff så är vi framme.

.

tisdag 22 april 2014

Marodörer

Vårvarma vindar sätter fart på odlarlusten. Barnen satte pumpafrön, persilja och jordgubbar i sina små land och jag stöttade upp miniörtagården med lite nya persiljefrön. Med tanke på hur urgrävda och fullbajsade landen var innan vi började så satte jag upp ett nät (typ bärnät som skyddar jordgubbar mot sugna angripare) som stopp för de vilda hatobjekten. Tro´t eller ej, men dagen efter hade det likt förbaskat varit en kaninusling och grävt i laxens land och gjort ett stort hål i nätet. Grrr. Fram med fiskelina för att laga nätet och några stenar för att hålla det än bättre på plats. Nu håller jag tummarna för att de inte vågar/klarar av att ta sig in igen.

Väntar på gödseltransport innan det blir dags att så i stora landet plus att jag måste sätta upp ett nät runt hela det landet. Det här är VÅRA land inte några vi-är-söta-men-jäkligt-tråkiga-vilda-lille-skutt-land.

.

torsdag 10 april 2014

Farfars . . . ja, gissa vad?

Under middagen började en upprymd fyraåring berätta att han ville göra en lek. Första regeln var att vi inte fick skratta och andra regeln var att det enda tillåtna svaret var "farfars kalsonger".

Ja, ni förstår ju själva att skrattet inte gick att hålla borta.

Mamma, vad har du på dig när du ska handla? . . . och jag svarade farfars kalsonger.
Lucas, vad har du på huvudet när du går ut? . . . fniss, fniss, farfars kalsonger.
Mamma, vad gillar du att äta till frukost?  . . . ja, just det farfars kalsonger.
Lucas, vad har du dina leksaker i? . . . farfars kalsonger.

Frågorna fortsatte och ingen kunde låta bli att skratta. Först var det sagt att den som skrattade var ute ur leken men med tanke på alla våra fniss och det låga deltagarantalet så kom den finurlige lekledaren på att man var med i leken så länge man skrattade åt sina svar.

.