tisdag 30 juli 2013

Ett önskemål uppfyllt!

Det har varit önskemål om att åka Ohsa-banan ända sen förra året. Så en dag häromveckan blev det äntligen av. Vi åkte den korta turen som tog en kvart i var riktning. Det var skakigt, mysigt och barnen tyckte att det var oerhört spännande. Biljetterna var stämplade 18.7.1913 och personalen var tidsenligt klädda. Det är sånt som ger pluspoäng från min sida.

Här köpte vi biljetterna!

Det här dieselloket drog oss.



lördag 13 juli 2013

Göladopp & gyttjebad

Badsugna killar bestämde sig för att ta ett dopp i dammen. Tidernas premiär!!! Det blev både dammdopp och gyttjebad samt ett göladopp från båten för familjefar. Själv var jag mer än nöjd med den stilla båtturen i gölen. Jag hade nästan glömt hur fantastiskt fint det är där.


tisdag 2 juli 2013

70+

Idag gnabbades det om en tänkt cykeltur - en ville men inte den andre. Efter en stund bröt jag av med ett förslag om att baka kringlor och vips så var konflikten löst och alla var med på det nya förslaget. Enkelt, snabbt och kladdfritt blev det sjuttio runda kringlor rullade och ett tiotal formades i andra modeller, såsom bokstäver, sniglar, handklovar och prinsesskronor. Skönt att ha nåt att plocka upp från frysen när barnens fika-tarm suger.

måndag 1 juli 2013

Uppdaterade - lite efter alla andra

Jag vet inte vad som flög i mig i helgen. Det kändes konstigt men ändå skönt på nåt sätt. Jag har funderat (bara någon vecka - annars brukar det funderas betydligt längre ska ni veta), och utan förankring i resten av familjen, på att vi kanske skulle modernisera lite i tv-rummet. I lördags fick jag syn på reklam i tidningen om en enligt mig alldeles för stor tv. Men när jag berättade om mina planer så tyckte andra bestämmandehälften att den inte alls verkade för stor och blev dessutom glad åt mina tankar och initiativ. Jaha, nähä, men då åker jag väl då . . . och så blev det en ny tv inhandlad. Väl monterad och på plats blev den inte alls för stor utan rätt lagom faktiskt.

Den gamla tjocka tv:n har nu förpassats till ovanvåningen där det helt spontant inreddes en tv-hörna, eller i alla fall filmhörna. Lucas och jag snickrade ihop världens enklaste tv-bänk och vips så kan barnen sitta där uppe och mysa med en film.